Smartlog v3 » Peter Abrahamsens weblog » Torben Bille roser Vejen til Luossa
Opret egen blog | Næste blog »

Peter Abrahamsens weblog

Musikeren og komponisten Peter Abrahamsens weblog

Torben Bille roser Vejen til Luossa

10. Jun 2012 22:19, peterabrahamsen

"Vejen til Luossa - Dan Andersson på dansk"
er nu anmeldt af Torben Bille, www.midtienbeattid.dk

Læs det hele her. Uddrag er indsat neden for

"Det er længe siden, jeg har hørt ham lyde i den grad i overenstemmelse med både sig selv og den digter, han låner mæle, som på de netop udkomne tonsætninger af Dan Anderssons digte, Vejen til Luossa.

[... ]Peter Abrahamsen går som sanger og (ny)oversætter til Dan Andersson uden ærefrygt, men med respekt og identitetsfølelse (han har tidligere været forbi). Det er folkemusik i ordets oprindelige betydning. Ikke folkemindemusik. Musikalsk befinder vi os et ret unikt sted mellem Cornelis Vreeswijk, Jeppe Aakjær og The Band.

Bag sig har Abrahamsen de fleste af sine børn, inklusive Veto-sangeren Troels og datteren Franka. Perry Stenbäcks mandolin og nyckelharpe giver ikke bare lokalkolorit, men understøtter den naturmystik, der var en del af Anderssons verdensbillede. Peter Abrahamsens egen fortid i det københavnske minefelt pointeres smukt af Hans Leonardo Pedersens saxofon og klarinet. Det eneste, vi mangler, er lyden af Ry Cooder, som ikke ville have været ved siden af her.

Der er en vemodig erfaringsvarme og en rensende uafvendelighed over disse tolv sange, som man burde unde sig selv at forsvinde ind i. Så langt er der altså ikke til de svenske urskove. Og Peter Abrahamsen er en god stifinder. Han synger ensomheden frem og får den i tale."

Kommentarer

  1. Coach Outlet
    14. Nov 2012 04:47
    1

    , the article is n jenen für sie a Wachen und Arbeiten für Freiie Wellen de the article is actually the sweetest on this precious topic.

Tags

Arkiv

Seneste