Smartlog v3 » Peter Abrahamsens weblog » Ny CD med Peter Abrahamsen kommer den 15. november 2009
Opret egen blog | Næste blog »

Peter Abrahamsens weblog

Musikeren og komponisten Peter Abrahamsens weblog

Ny CD med Peter Abrahamsen kommer den 15. november 2009

15. Oct 2009 20:42, peterabrahamsen


Så er den endelig færdig, og min faste grafiker og gode ven John Ovesen er i gang med at lave coveret til den nye CD, der udkommer den 15. november.
Titlen bliver "...det er jo ikke verdens ende", og her er historien om, hvorfor jeg har valgt denne titel , og hvad maleriet oven for har med sagen at gøre.

For nylig købte jeg et maleri, som var malet af arkitekt og kunstner Richard Edwards. Han kaldte det ”Denmark starts here! ”, og maleriet forestillede Gedsers yderste odde. Da jeg så det, tænkte jeg: ”Ja, smukt er her – men det er jo ikke verdens ende”.
Og jeg tænkte på alle de sange, jeg netop var ved at indspille: et digt af Emil Aarestrup, en gammel revyvise, en ny oversættelse af Dan Anderson, en gammel klassiker fra Giro 413, sangen om at aldrig at være tilfreds, en gammel tekst af Jeppe Aakjær , en sang fra begyndelsen af 70’erne, en refleksion om den evige soldat, Sigfred Pedersens bittersøde tankerække om at overleve, en lille salme af B.S. Ingemann, Evert Taube på dansk, en dansk folkevise og en portugisisk folkemelodi.

Tilsammen et koloristisk maleri, en blanding kulørte bolcher, som alle sammen smager af den danske folkesjæl. Og med tanken på Gedser Odde og vores egen selvopfattelse gentog jeg for mig selv: ”…det er jo ikke verdens ende ” – men for nye lyttere er det nok, at ” Denmark starts here.”

Læs mere om CDen her og bestil den som julegave eller bare til dig selv :-)

Leif Ernstsen i studiet

Tags

Arkiv

Seneste