Smartlog v3 » Peter Abrahamsens weblog » lav belagt smørrebrød til højt belagt pris
Opret egen blog | Næste blog »

Peter Abrahamsens weblog

Musikeren og komponisten Peter Abrahamsens weblog

lav belagt smørrebrød til højt belagt pris

18. Apr 2009 14:43, peterabrahamsen

Bocca del Verita  

Jeg har netop været en tur i Italien (Rom) og det var for mig en stor oplevelse. Jeg har aldrig været i Rom kun set den i utallige film . Lige fra Prinsessen holder fridag over Fellinis  Dolce Vita  med Anita Ekblad badende i Fontana di Trevi  og mange flere med underskønne italienske skuespillerinder kørende på Vespa gennem Roms gader, siddende sidelæns på bagsædet , med et lille silketørklædeom hovedet , til at holde på håret.    

  Vi var meget heldige med at få et Hotel  i nærheden af  af Kirken med Bocca Della Verita (Sandhedens mund),  med det kæmpe udgravnins anlæg  der indeholder Forum Romano og Colluseum(Colosseo)lige bagved os og den brusende flod Tibern lige foran os  .

Med Politikens og Alfred Tessios "turen går til Rom " i hånden var vi utroligt godt hjulpet .Et avis udklip fra "Rejsetillægget" med Søren Ruds fotos fra "Haverne på Roms tage" blev vi guidet til Hotel Minervas tagrestaurant  ved siden af den fantastiske Pantheon kirke med "øjet" i taget. Solen stod fint over Rom  og et par vellykkede restaurant besøg om aftenen var nok til at hensætte os  in den rigtige stemning. Førstedagen  modtog Pavens os på Peters Pladsen . Han rejste sig op og velsignede os. Og jublen ville igen ende tage .

   Men hvad har alt det med højt belagt smørrebrød at gøre - intet!

Og dog for vi ved jo alle at SAS (som vi fløj til Rom t/r med)er i krise og  at de laver mange tiltag som kan få det skrantende flyselskab på fode igen. Og det er vi mange der håber på. Det har altid været en fornøjelse at flyve med SAS  - men at forlange  omkring 80,- kr. (9,90 euro) for to stk. smørrebrød, et med  pate og et med en  lille frikadelle samt nogle tørre kiks til et lille stykke brie, der går altså min grænse. 

En ting er at man har droppet servering af gratis mad og drikkelse -ok flybilletterne er både blevet billigere og benpladsen absolut minimal,men at forlange 75 kr. for noget som hos enhver Monarch Restaurant , langs vore hovedveje, koster omkring 50 kr. (3  stk velsmurt håndmadder på rugbrød ) og i enkelte  mindre landevejsstop (Piberhus m. nord) koster 35 kr. . Det synes jeg er for meget og ligner grådighed og man fristes til at sige til SAS -  det er en rigtig ommer.  Det er faktisk bare ublut eller måske grådigt vil værer det rigtige ord.

 

Iøvrigt kan anbefales at have læst lige inden en tur til Rom

Engle & Dæmoner af Dan Brown

Politikens Turen går til Rom af Alfred Tessio

 

Tags

Arkiv

Seneste